Planete u natalnoj karti


Svaka planeta, uključujući i Sunce i Mesec, ima drugačiji efekat u različitim kućama
i horoskopskim znacima. Natalna karta, upravo, pokazuje efekte, koje određena
planeta ima na naš život.

Značenje planeta u natalnoj karti


Kliknite na ikonicu željene planete, kako biste saznali kakav je njen uticaj na Vaš
fizički izgled i zdravlje, temperament, talente, ljubavne aspekte i odnose sa drugim
ljudima.

Sunce Mesec Merkur Venera Mesec
Jupiter Saturn Uran Neptun Pluton

Planetarni aspekti u natalnoj karti


Aspekti podrazumevaju spajanje planeta u kućama ili u horoskopskim znacima.
Glavni aspekti su:

  1. Konjukcija Podrazumeva zajedničko dejstvo dve planete, koje se nalaze na razdaljini od 8 stepeni. U zavisnosti od toga koje planete i u kojim znacima grade aspekt, postoje pozitivna i negativna konjukcija. Ukoliko više od tri planete deluju zajedno, nastaje stelium , koji naglašava značaj kuće. znaka ili podznaka u kome se planete nalaze.

  2. Sekstil Nastaje zbog međusobnog delovanja više planeta u srodnim znacima. Srodni znaci su svi zemljani i vodeni znakovi, na primer. Ovo je veoma povoljan aspekt, koji ukazuje na boljitak - u emotivnom, fizičkom ili materijalnom smislu.

  3. Kvadrat Reč je o veoma izazovnom aspektu, koji se vezuje za 90 stepeni. Ukazuje na brojne konflikte i prepreke na koje ćete nailaziti tokom života. Međutim, njihovom pravilnom analizom moguće je pronaći i pravo rešenje za razne probleme sa kojima se suočavate tokom života. Ukoliko kvadrat čine srodni znakovi, "period krize" je lakše prebroditi. Više kvadrata obrazuju određene figure(konfiguracije): -T kvadrat -Veliki krst

  4. Trigon Pre svega, bitno je razlikovati Mali i Veliki Trigon. Naime, Mali Trigon grade dve planete koje međusobno grade ugao od 120 stepeni, dok se Veliki vezuje za tri planete, koje kreiraju isti takav ugao. Ovo je veoma povoljan aspekt, koji ukazuje na Vaše mogućnosti, talente i veštine, koji će Vam omogućiti harmoničan život.

  5. Opozicija Reč je o "spoju suprotnosti", ali uprkos tome ovo nije najnegativniji aspekt u natalnoj karti. Čine ga dve suprotne planete, koje grade ugao od 180 stepeni. Oslikava se u Vašem ambivalentnom delovanju, mišljenju i stavovima.

Uticaj asteroida

Naime, pored Sunca, Meseca i planeta, na Vaš život utiču i asteroidi i položaji, koje oni zauzimaju u kućama. U natalnoj karti, najčešće se sreću sledeći asteroidi:

  1. Juno
  2. Vesta
  3. Pallas